Hlavní obsah

Lupiči na Znojemsku odpálili bankomat výbušninou

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

V půl čtvrté ráno Hevlínem na Znojemsku otřásl výbuch a poškodil obecní informační centrum. Původci výbuchu neměli vyhlédnutý majetek obce, ale instalovaný bankomat. Pachatelé jsou na útěku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zatím neznámý pachatel použil v Hevlíně výbušninu na automat. Událost se stala kolem 3.30 hodin. Kriminalisté, kteří případ šetří, zajistili na místě stopy po použití trhavin,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek.

Všechny pobodám, zavolal muž do banky, když mu bankomat nevydal peníze

Krimi

S ohledem na započaté vyšetřování nemohou prozradit víc. Policisté mají i záznam kamery, která zabírá prostor bankomatu. „Celkovou výši škody nelze v tuto chvíli upřesnit. Vyjádřit se musí provozovatel bankomatu,“ dodal s tím, že je třeba upřesnit škodu na bankomatu a zjistit, zda a jakou částku získali lupiči.

Dva lidé nepřežili srážku auta a kamionu na Znojemsku

Krimi

Exploze neušetřila ani majetek obce. „Bude se počítat v řádu statisíců korun. Jen defibrilátor představuje nějakých devadesát tisíc korun, k tomu nabíjecí zařízení, bezpečnostní dveře a další. Až v pondělí budeme mít přesnější čísla,“ uvedl starosta Antonín Pichanič (Moravané).

Bankomat v budově informačního centra v Hevlíně na Znojemsku začal sloužit lidem zhruba před půl rokem.

Reklama

Výběr článků

Načítám