Hlavní obsah

Lupiči mlátili seniora obuškem, dokud jim neprozradil, kde má schované peníze

– Rokycany

Brutální útok na 71letého důchodce vyšetřují rokycanští kriminalisté. V jeho domě v Oseku ho přepadl muž se ženou. Násilím ho přiměli prozradit, kde má schované peníze. Ty mu pak ukradli. Senior skončil otřesený v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté lupiče později dopadli. Muže poslal soud do vazby a ženu policisté odvezli rovnou do věznice, neboť se vyhýbala nástupu do výkonu trestu.

„Policejní komisař obvinil 27letou ženu a o 16 let staršího muže z trestných činů porušování domovní svobody a loupeže,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Lupiči přepadli mladého muže u vchodu do ubytovny. Po strkanici mu sebrali mobil

Krimi

Dvojice se dostala do domu neuzamčenými dveřmi. „Muž nejprve napadl majitele objektu obuškem ranami do horní části těla a ptal se ho na peníze. Poškozený mu sdělil místo, kde ukládá hotovost. Oba obvinění pak z domu odcizili celkovou částku okolo pěti tisíc korun,“ dodala Jiroušková.

Podle ní napadený muž skončil v nemocnici, kde mu naštěstí žádné vážné zranění lékaři nezjistili a po vyšetření jej propustili domů.

Lupiče, který s pistolí přepadl hernu v Olomouci, dopadli v Brně

Krimi

Mluvčí policie ještě dodala, že seniora si dvojice nevybrala náhodou. „Žena byla u něho doma dva dny před loupeží s jiným mužem a pod záminkou doplatku za donášku obědů z něj vylákali několik set korun,“ uzavřela Jiroušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám