Hlavní obsah

Lupič ze směnárny se sám udal na policii

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pod tíhou svědomí se v úterý udal na policii osmadvacetiletý muž z Jeseníku, který se den před tím bezúspěšně pokusil přepadnout směnárnu v Bezručově ulici v Plzni. Přitom si nevšiml, že jeho obličej nahrává bezpečnostní kamera.

Článek

"Všechno mě zklamalo. Potřeboval jsem nějakou korunu, abych zaplatil dluhy. S tím, co jsem provedl, se teď nemohu vyrovnat," řekl strážcům zákona muž, který v Plzni pracoval a bydlel na ubytovně.

Policistům odevzdal maketu pistole, kterou při přepadení použil k zastrašení pokladní stejně jako oblečení, ve kterém v pondělí po desáté dopoledne vešel do směnárny. Lupiče natočila bezpečnostní kamera. Video prokázalo, že zločincem je skutečně člověk, který se přihlásil.

"Působil velmi slušným dojmem. Říkal, že si dal pivo na kuráž a přišel se k nám přiznat ," uvedl šéf plzeňských kriminalistů Josef Chyba. Muži hrozí obvinění z trestného činu loupeže. V minulosti nebyl nikdy trestán. Teď mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám