Hlavní obsah

Lupič s tváří v punčoše ujel z prodejny na dámském kole

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Lupič s punčochou na obličeji přepadl v pondělí v Prostějově prodejnu, z které si odnesl 15 tisíc korun. Na útěk před možnými pronásledovateli se vydal na dámském kole, které měl připravené před obchodem. V případě dopadení a usvědčení může lupič strávit až 10 let za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Záběry z průmyslové kamery zachytily lupiče při činu.

Článek

„Neznámý lupič, maskovaný punčochou a kapucí přes hlavu, na pokladní namířil nůž a požadoval vydání peněz. Pokladní v obavě o život utekla do prodejny. Lupič z pokladny vytrhl zásuvku i s penězi a odešel. Před prodejnou nasedl na dámské jízdní kolo červené barvy a odjel směrem k aquaparku. Zraněn naštěstí nikdo nebyl,“ řekla mluvčí prostějovské policie Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Záběry průmyslové kamery zachytili lupiče při činu.

„Jednalo se o muže ve věku kolem 30 let, vysokého asi 175 cm, podsadité postavy. Mluvil spisovně, bez jakéhokoliv nářečí. Na sobě měl zelený kabát a černé kalhoty. V levé ruce držel nůž,“ uvedla mluvčí.

Policie žádá o jakékoliv informace, které by vedly k objasnění případu a dopadení pachatele. Občané je mohou sdělit na telefonní linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám