Hlavní obsah

Lupič přepadl pobočku České spořitelny v Tovačově

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Zatím neznámý ozbrojený lupič přepadl ve středu krátce po poledni pobočku bankovního domu v Tovačově na Přerovsku. Odnesl si hotovost, jejíž výši zatím policie, která o případu informovala ve čtvrtek, nechce zveřejnit. Přepadenou byla podle informací Práva pobočka České spořitelny.

Přepadení spořitelny v TovačověVideo: Policie ČR

 
Článek

„Neznámý pachatel nejprve přistoupil k jedné přepážce, kde namířil krátkou střelnou zbraň na pracovnici a řekl: Toto je přepadení. V ruce měl nachystanou igelitovou tašku, do které mu žena dala část finanční hotovosti. Pak se pachatel naklonil k druhé pracovnici, na kterou také zamířil zbraní, a žena mu z obavy o svůj život a zdraví vydala z pokladny další finanční částku,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Pak se podle ní lupič otočil a odešel z provozovny pryč. „S ohledem na probíhající vyšetřování nebudeme prozatím zveřejňovat výši odcizené finanční hotovosti. Ke zranění ani jedné z bankovních úřednic naštěstí nedošlo,“ uvedla mluvčí.

Pachatelem byl podle ní muž ve věku 22 až 25 let, bílé pleti, štíhlé, asi 175 cm vysoké postavy. Na sobě měl červenou bundu zn. Nike s černými rukávy s červenými svislými pruhy, světle modré džínové kalhoty a černou obuv. Na hlavě měl nasazený béžový klobouk a černé sluneční brýle.

„Policie žádá veřejnost o pomoc při ztotožnění nebezpečného pachatele a přijme jakékoliv informace, které povedou k jeho dopadení. Veškeré poznatky je možné sdělit na linku 158 nebo na kteroukoliv policejní služebnu,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám