Hlavní obsah

Lovci lebek v ČR dopadli mezinárodně hledanou vražedkyni

Právo, Jakub Troníček

Detektivové ze speciálního pátracího týmu, přezdívaní lovci lebek, zatkli před dvěma týdny na našem území sedmatřicetiletou Slovenku důvodně podezřelou z 11 let staré vraždy. Podle úřadů tehdy ve slovenském Zvolenu uškrtila spolu s manželem jeho babičku.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Čeští policisté ženu dopadli v Pardubicích, kde přebývala mezi tamními bezdomovci. Právu zatčení potvrdila mluvčí celorepublikové kriminálky Pavla Kopecká s tím, že původně byla žena hledaná kvůli neplacení výživného. „Teprve později se zjistilo, že se v roce 1999 podílela na vraždě,“ uvedla Kopecká.

Manželé podle ní měli babičku uškrtit v jejím bytě při sledování televize. Motiv česká policie nezná.

„Aby svůj čin zakryli, tak se pokusili zinscenovat její sebevraždu oběšením,“ poznamenala policejní mluvčí a zároveň dodala, že podezřelá žena je v současné době ve vydávací vazbě a měla by být předána slovenským úřadům. Zadržena byla na základě evropského zatykače.

„Mezi pardubickými bezdomovci se pohybovala se svým přítelem,“ doplnila Kopecká s tím, že manžel, se kterým měla žena vraždit, byl zadržen již dříve na Slovensku.

Podle Kopecké je sedmatřicetiletá Slovenka padesátým člověkem, kterého letos speciální tým pátračů z policejního prezidia dopadl. Tzv. lovci lebek v minulosti pátrali např. po uprchlých kontroverzních podnikatelích Radovanu Krejčířovi nebo Tomáši Pitrovi, v jejich hledáčku se ocitl i tzv. „zloděj století“ František Procházka, kterého policie podezřívá z krádeže více než půl miliardy korun v hotovosti z pražského areálu bezpečnostní agentury G4S.

Reklama

Výběr článků

Načítám