Hlavní obsah

Loupežné přepadení začalo podanou květinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Do kanceláře pražské firmy, zabývající se dovozem květin, ve čtvrtek dopoledne vstoupil muž oblečený v montérkách. V ruce držel květinu, kterou nabízel 28leté sekretářce. V okamžiku, kdy se pro ni natáhla, ji upustil, ženu stáhl k sobě a namířil na ni zbraň.

Foto: Pavel Kalina

Pohled na komín s čápy

Článek

"Pachatel si mladou ženu otočil zády k sobě a vedl ji ke dveřím kanceláře majitele firmy. Uprostřed místnosti si ji ale opět otočil směrem k sobě a vystřelil na ni. Zraněnou ženu spoutal a vydal se za jejím šéfem," popisoval mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Pětačtyřicetiletý majitel si také musel lehnout na zem, kde mu lupič nasadil pouta.

Žena leží v nemocnici

Po obou chtěl vědět, kde je trezor. V tomto případě měl ale smůlu, protože v kanceláři jednoduše žádný nebyl. Prohledal proto osobní věci svých obětí.

"Z aktovky muže odcizil 5 tisíc korun, dále jeho značkové hodinky. V ženině kabelce našel stejnou hotovost. Vzal i klíče od firmy, aby je mohl zamknout. To se mu ale nepodařilo. Pak utekl," dodal Bernášek.

Zraněná žena byla převezena do nemocnice, kde ji lékaři operovali. Policisté po pachateli pátrají. Škodu, kterou způsobil, vyčíslili na 38 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám