Hlavní obsah

Loupež miliónů z auta v Mníšku byla vymyšlená, policie případ odložila

Mníšek

Vyšetřování nehody osobního vozu a následné loupeže miliónů v Mníšku na Liberecku, ke které mělo dojít před více než rokem, policie ukončila. Podle ní se případ nestal, a proto jej odložila. V sobotu o tom informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Podle vyšetřovatelů si řidič přepadení vymyslel, a ačkoli zaměstnal kriminalisty i soudní znalce, obviněn nebyl.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda a následná loupež se měly stát 13. prosince 2015 krátce před 01:30 na příjezdové komunikaci před Mníškem ve směru od Albrechtic. "Neznámý řidič tmavého vozu měl záměrně zatarasit cestu řidiči VW Golf s polskou registrační značkou a donutit ho k zastavení. Řidič ale po tomto manévru havaroval do stromu. Osádka neznámého tmavého vozidla, kterou tvořili tři muži, poté u havarovaného auta rozbila okénko a z jeho interiéru měla odcizit finanční hotovost v cizí měně. V přepočtu na českou měnu se mělo jednat o milióny," popsala tehdejší událost Suchánková. [celá zpráva]

Vyšetřování ale ukázalo, že si údajně okradený řidič všechno vymyslel. "K vyšetřování dopravní nehody byl přibrán soudní znalec z oboru silniční dopravy, který provedl ohledání místa nehody, havarovaného vozu a také nasimuloval různé alternativy způsobů, jak k ní mohlo dojít. Z jeho závěrů je zřejmé, že mechanismus vyjetí vozu do stromu neodpovídá z technického hlediska tomu, co policistům popisoval poškozený muž," doplnila mluvčí.

Současně se začaly objevovat rozpory ve výpovědích poškozeného a námi zjištěnou a ověřovanou objektivní realitou.
policejní mluvčí Vlasta Suchánková

Kamery navíc podle ní ukázaly, že mimo havarovaného vozu v tu dobu místem žádné jiné auto neprojíždělo.

"Současně se začaly objevovat rozpory ve výpovědích poškozeného a námi zjištěnou a ověřovanou objektivní realitou," řekla Suchánková.

Policisté podle ní navíc na základě zjištěných skutečností prokázali, že se událost nemohla stát tak, jak ji muž popisoval. "Vzhledem k tomu, že se žádný trestný čin nestal, vydal policejní komisař usnesení o odložení věci. To si již také převzal muž, který v daném případu figuroval jako poškozený," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám