Hlavní obsah

Lokomotivu pohltily plameny na trati z Hradce Králové do Polska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár lokomotivy vyděsil v pondělí večer cestující v mezinárodním vlaku mířícím do polské Wroclawi. Souprava se zhruba šedesáti lidmi zastavila před Třebechovicemi pod Orebem a vlaková četa hasila zpočátku sama požár ve strojovně ručními hasícími přístroji, pak se k nim připojili jak dobrovolní, tak profesionální hasiči.

Článek

"Po příjezdu jsme lokomotivu zkratovali a uhasili požár vodou," uvedl velitel zásahu hradeckých hasičů Miloš Turek. Příčinou požáru byla podle vrchního inspektora Českých drah Jiřího Hybše technická závada na hnací soupravě. "Strojvedoucí i vlaková četa postupovali správně," dodal Hybš.

Nikdo z cestujících ani ze zaměstnanců Českých drah nebyl zraněn, rychlík ale nabral zhruba tříhodinové zpoždění, než byla připojena náhradní lokomotiva. Po celou dobu byla trasa mezi Hradcem Králové a Týništěm nad Orlicí uzavřena i pro ostatní vlaky.

Pro cestující, kteří nestihli návazné spoje z Třebechovic pod Orebem, přistavily České dráhy náhradní autobus, ovšem do něj se všichni zájemci nedostali. Škoda na diesel-elektrické lokomotivě byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám