Hlavní obsah

Lesy ČR pokácely u Krnova 300 let starý dub, revírník udělal chybu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odhadem 300 let starý dub stojící mezi Krnovem a Býkovem, který byl jedním z nejstarších stromů ve Slezsku, pokácel zaměstnanec Lesů České republiky. Na problém upozornil jako první Michal Cestr z Krnova, který kandidoval do Sněmovny za zelené.

Foto: Michal Cestr

Zaměstnanec Lesů ČR pokácel zhruba 300 let starý dub.

Článek

Pařez našel v obtížně přístupné lokalitě. Strom přežil nejen obě světové války, ale pamatoval i dobu národního obrození či Marie Terezie.

„Celou záležitost jsme okamžitě prověřili a bohužel jsme zjistili, že došlo k závažnému chybnému rozhodnutí našeho zaměstnance. Z postupu, kterým náš zaměstnanec porušil všechny vnitropodnikové normy vztahující se k podobným situacím, bude vyvozena pracovněprávní odpovědnost a s revírníkem ukončen pracovní poměr,“ komentovala událost mluvčí státních Lesů ČR Eva Jouklová.

Vandal v Hluboké nad Vltavou podpálil památkově chráněný dub

Krimi

„Jednalo se jistě o jeden z nejstarších stromů na Krnovsku. Průměr kmene měl 1,2 až 1,4 metru. Jedná se o mimořádně barbarský čin, který ještě zhoršuje fakt, že strom byl zlikvidován státním podnikem,“ upozornil na svém Facebooku Michal Cestr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám