Hlavní obsah

Lama převrhla kyblík se žhavým popelem ve stavení na Vsetínsku, vypukl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hošťálková

Lama a její nedočkavost se k překvapení hasičů ukázaly jako příčina požáru hospodářského stavení na Vsetínsku. Velbloudovitý sudokopytník obývající prostor se slepicemi a ovcemi měl převrhnout kyblík s popelem, ve kterém zůstaly i žhavé uhlíky. Vzápětí vzplála kolem rozházená podestýlka.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár hospodářského stavení na Vsetínsku.

Článek

Profesionální i dobrovolní hasiči v noci na středu vyjížděli k požáru hospodářství v obci Hošťálková na Vsetínsku, hořet začalo po 22. hodině a v plamenech se ocitl kurník s ovčínem a přilehlé stavení.

Požár se podle hasičů podařilo rychle zlikvidovat a obešel se bez zranění lidí i zvířat, škodu vyšetřovatelé vyčíslili na 10 tisíc korun s tím, že uchránit se podařilo hodnoty za 50 tisíc. Jako příčinu požáru hasiči určili žhavé uhlíky.

„Lama obývá ohrazený prostor se slepicemi a ovcemi. Jejich majitel jim do výběhu dává popel, ve kterém se s velkou libostí popelí především slepice, ale miluje ho právě i již zmíněná lama,“ uvedla ve středu mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Dřevěná příčka vzplála od žhavého kouřovodu v chatě u Prahy. Evakuace a škoda za dva miliony

Krimi

Jenže ve kbelíku bylo i pár žhavých uhlíků a nádobu s největší pravděpodobností nedočkavá lama převrhla. Uhlíky pak zapálily okolní podestýlku.

„Následně se požár dál přenesl až na kurník, který úplně zničil, a zasáhl i ovčín,“ dodala mluvčí.

Požáry způsobené zvířaty nejsou pro hasiče zcela nezvyklé. V poslední době například likvidovali požár bytu v Českém Krumlově, kde vzplála plastová nádoba na elektrickém vařiči, přičemž plotýnku na něm měli spustit svým pohybem kočka se psem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Plameny se šířily od zapálené podestýlky.

Byt v Českém Krumlově zapálili pes s kočkou

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám