Hlavní obsah

Kvůli zmanipulovaným armádním zakázkám bylo obžalováno 52 lidí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích ve čtvrtek podalo obžalobu na 52 lidí kvůli podezření z manipulace s veřejnými zakázkami na ministerstvu obrany. Oznámil to krajský státní zástupce Barnabáš Liška.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Liška uvedl, že mezi obžalovanými je 11 bývalých zaměstnanců ministerstva obrany, 38 lidí z podnikatelské sféry, dva notáři a jeden advokát. Protikorupční policie navrhla v únoru obžalovat celkem 54 osob.

Na podvodech se z řad ministerstva obrany měli podílet lidé na pozicích vedoucích odborů a ředitelé ubytovacích a stavebních správ.

Obžalovaní se měli trestné činnosti dopouštět od roku 2005 do března 2007. Zmanipulované zakázky se pohybovaly v řádech desítek miliónů korun. V obžalobě se hovoří i o trestném činu zločinného spolčení.

Plukovník Marek Belko z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality ocenil zejména rychlost a dobrou práci svých podřízených, kteří museli zpracovat množství důkazních materiálů.

Prozatím není jasné, kdy by se celý případ mohl dostat před soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám