Hlavní obsah

Kvůli zloději kovů jezdí vlaky pouze na základě telefonní domluvy

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Železniční dopravu na trati mezi Olomoucí a Bohuňovicemi zkomplikoval zatím neznámý zloděj, když v sobotu odcizil v krajském městě kabel vedoucí přes řeku Bystřici. Poškodil tak zabezpečovací zařízení, které signalizuje obsazenost stanic na trati. Vlaky tu mohou dočasně jezdit pouze na základě telefonické domluvy.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Pachatel vnikl do kabelovodu vedoucího přes řeku Bystřici a nad ulici Dr. Horákové. Odcizil celkem 30 metrů párového kabelu,“ řekla Právu v pondělí policejní mluvčí Marie Štrbáková. Cestující podle ní ohroženi nejsou.

„Oprava není jednoduchá. Předpokládám, že by problémy, které na zabezpečovacím zařízení vznikly, mohly být odstraněny nejpozději do středy,“ sdělil Právu provozní náměstek ředitele Správy dopravní cesty Olomouc František Komárek.

Škoda, kterou zloděj způsobil, činí zhruba 60 tisíc korun. Do uzavřené části mostu, přes který kabely vedou, vnikají podle Komárka zloději opakovaně. „Připravujeme proto opatření, jak lépe kabely zabezpečit,“ dodal náměstek.

Policisté poslední případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pachateli hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám