Hlavní obsah

Kvůli útěku vězňů z Plzně bude potrestáno dalších osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli úternímu útěku dvou vězňů z plzeňské věznice bude kázeňsky potrestáno dalších osm lidí. Novinářům to v pondělí řekl generální ředitel Vězeňské služby ČR Luděk Kula. Mezi potrestané patří také dozorce, který odpovídal za kontrolu pracoviště, z něhož Rostislav Roztočil a Roman Čabrada utekli.

Článek

Tento příslušník je navíc podle Kuly již trestně stíhán pro porušování dozorčí služby. Nyní je zproštěn výkonu služby. Již v úterý Kula odvolal ředitele věznice Jaroslava Zemana.

Zbylí pracovníci budou potrestáni snížením platů o pět až 15 procent po dobu jednoho až tří měsíců. Jsou mezi nimi i první zástupce ředitele plzeňské věznice Bory Pavel Šefl a další zástupce ředitele věznice pro věci ekonomické.

Kula uvedl, že do funkce ředitele plzeňské věznice po odvolaném Zemanovi zřejmě k 1. prosinci jmenuje dosavadního ředitele věznice Horní Slavkov Václava Hrabáka. Ten nahradí zatím dočasně pověřeného ředitele věznice Milana Václavka. Václavek se pak vrátí do funkce ředitele věznice ve Znojmě.

Čabrada a Roztočil utekli v úterý ukryti v bedně v nákladním voze. Údajně se pak dostali za hranice do Rakouska. První z nich je stále na útěku, druhého dopadla německá policie v sobotu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám