Hlavní obsah

Kvůli střetu fotbalových fanoušků obvinila policie 21 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kvůli pondělní potyčce fanoušků Sparty a Slavie na Čechově náměstí v pražských Vršovicích obvinila policie 20 příznivců fotbalových klubů z výtržnictví. Dalšího člověka začala stíhat kvůli podezření z výtržnictví a útoku na veřejného činitele, protože napadl policistu u stadionu Sparty na Letné.

Článek

Řekla to mluvčí pražských policistů Iva Knolová s tím, že po skončení zápasu už střety mezi oběma tábory nenastaly. V tradičním derby pražských velkoklubů porazila Slavia na Letné Spartu 4:1.

Na Čechově náměstí nedaleko stadionu Slavie se odpoledne před zápasem popralo zhruba 150 příznivců obou mužstev. Slovní přestřelka mezi představiteli tvrdého jádra fanoušků přerostla ve fyzické napadání. Policisté dvacet z nich zadrželi, vyslechli, obvinili a následně propustili. Stíháni jsou podle Knolové na svobodě.

Dalších zhruba 700 příznivců Slavie dorazilo na Letnou společně v průvodu. Pochod, který doprovázely desítky policejních těžkooděnců, se obešel bez větších incidentů. Během pochodu vypustili fanoušci dýmovnici.

U letenského stadionu pak na sebe slávisté a sparťané házeli plechovky s pivem nebo rajčata. K vážnějšímu střetu už nedošlo, policie oba tábory oddělila. Nedaleko stadionu utrpěl jeden muž úraz obličeje.

Reklama

Výběr článků

Načítám