Hlavní obsah

Kvůli nálezu letecké pumy v Opavě policie evakuovala desítky lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Nevybuchlou leteckou pumu německé výroby našli v úterý odpoledne dělníci při výkopových pracích u jednoho z domů na Nákladní ulici nedaleko centra Opavy. Kvůli nálezu bylo evakuováno sedm desítek lidí z okolních domů a musely být uzavřeny všechny příjezdové ulice k místu. Pumu následně zneškodnili pyrotechnici.

Článek

„Šlo o nevybuchlou leteckou pumu s označením DS 70 německé výroby. Na základě rozhodnutí pyrotechniků byla provedena evakuace osob v okolí 150 metrů od místa nálezu s následným uzavřením všech příjezdových cest. Evakuováno bylo i několik prodejen,“ řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

„Pyrotechnici následně leteckou pumu zneškodnili a po několika hodinách byl obnoven provoz a lidé se mohli vrátit do svých obydlí a na svá pracoviště,“ dodal mluvčí.

Nálezy nevybuchlé válečné munice na Opavsku, kde koncem druhé světové války probíhaly těžké boje, nejsou ani v dnešní době ničím ojedinělým, většinou jde ale o nálezy při zemědělských pracích mimo zastavěná území.

Reklama

Výběr článků

Načítám