Hlavní obsah

Kvůli desetikoruně hrozili mladíci muži injekční stříkačkou

– Ostrava
Novinky, Jiří Mach

Po cestě na nákup zaskočili v pondělí v noci 22letého muže v Ostravě dva mladíci, kteří po něm vymáhali deset korun. Odmítl jim peníze vydat, a tak na něj vytáhli nejprve slzný plyn a poté mu namířili ke krku injekční stříkačku. Mladíkům za napadení hrozí až deset let. Policie po nich pátrá a žádá o pomoc i veřejnost.

Článek

K celé události došlo krátce před půlnocí v Ostravě-Mariánských Horách na ulici 28. října. Mladý muž vystoupil z tramvaje a mířil k blízké večerky. Do cesty se mu postavili dva mladíci ve věku 16 až 18 let a žádali na něm deset korun. Když jim muž odmítl částku vydat a nabízel jen korunu, mladíci mu začali šermovat před obličejem slzným plynem a zasypali jej vulgarismy.

Oběť pak hledala pomoc na zastávce, kde se právě zdržoval muž se ženou. Ti se však k mladému muži otočili zády a ve chvíli, kdy se opět přiblížili výrostci, poodešli kousek stranou.

Muž volal o pomoc a uviděl záda přihlížejících

Jeden z delikventů pak za neustálého nadávání vytáhl injekční stříkačku a z bezprostřední blízkosti jí ohrožoval mladého muže. "Po nadávkách zamířila ke krku poškozeného také ruka podezřelého, držící injekční stříkačku s nasazenou jehlou. Předmět držel podezřelý v bezprostřední blízkosti oběti,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Potom dali podezřelí muži pěstí do oka, ten zavrávoral a upadl na oplocení zastávky. Ve stejném okamžiku mu podezřelý strhl ze zad batoh a se svým komplicem utekl. Poškozený tak přišel s batohem i o peněženku a další věci v celkové hodnotě zhruba 1 500 korun. Muži zůstalo po incidentu v tváři drobné zranění, které si ale nevyžádalo zásah lékaře.

Popis podezřelých mladíků ve věku 16 až 18 let
První muž byl velmi štíhlé postavy, vysoký asi 170 cm, krátkých černých vlasů. Mladík hovořil česky s ostravským přízvukem. Byl oblečen do bílého trička s dlouhým rukávem, tmavých riflí, na nohou měl obuty tenisky.
K druhému mladíkovi bylo zjištěno, že je zhruba stejně vysoký jako první podezřelý, rovněž krátkých černých vlasů, oblečen do hnědé mikiny.
Zdroj: Policie ČR

"Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin loupeže. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ upozornila Holčáková. 

"K zamyšlení v tomto případě samozřejmě nutí reakce dvou lidí, kteří byli požádáni o pomoc, a reagovali přehlížením. Znovu připomeneme, že telefonní číslo 158 je nejen chronicky známé, ale také bezplatné,“ doplnila mluvčí s tím, že na stejném čísle by policie uvítala jakékoli informace vedoucí k dopadení pachatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám