Hlavní obsah

Kuplíři z Dubí skončili ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Celkem deset lidí, včetně dvou žen, zatčených během pátečního zátahu v Dubí na Teplicku, skončilo ve vazbě. V noci na sobotu o tom na utajeném místě v Praze rozhodoval soudce. Skupina je podezřelá z toho, že dívky ze zemí bývalého Sovětského svazu, Jugoslávie a Česka násilím nutila k prostituci.

Foto: Petr Gongol (www.cirkusy.eu)

Cirkus Berosini uvádí Ferdinand Berousek

Článek

Soudce odmítl písemnou záruku arciděkana teplické pravoslavné církve Evžena Freimanna za jednoho ze zadržených cizinců. Freimann ČTK řekl, že muže, který je majitelem řady nemovitostí na Teplicku, zná.

Podle jeho mínění je "velmi dobrý křesťan", chodí do kostela i ke zpovědi, stará se o rodinu a dával církvi sponzorské dary. Proto prý považoval za správné poskytnout své vyjádření státnímu zastupitelství. "Muž byl kandidátem na náš rytířský titul, který ale nedostane," dodal Freimann.

Vydělali milióny

Policisté obvinili z trestných činů kuplířství, obchodování s lidmi za účelem pohlavního styku a účasti na zločinném spolčení cizince i Čechy.

V rámci rok a půl dlouhé akci s názvem Bábo je zadrželi v pátek kolem třetí hodiny ráno. Podle včerejšího vyjádření Blanky Kosinové závěrečná fáze akce proběhla ve třech hotelích, restauraci a několika bytech na Teplicku.

"Výdělky pachatelů za dobu sledování se pohybují řádově v miliónech korun," dodala Kosinová. Obviněným hrozí v případě uznání viny desetileté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Policisté v Dubí zatkli gang kuplířů

Policisté v pátek nad ránem udeřili proti kuplířům v severních Čechách. Desítky maskovaných a ozbrojených policistů z Útvaru rychlého nasazení a jejich...

Výběr článků

Načítám