Hlavní obsah

Kryštof nachytal 70 opilých řidičů

Právo, dph

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jednodenní celostátní dopravně bezpečnostní akce zaměřená hlavně na alkohol za volantem dopadla celkem dobře. Policisté zkontrolovali téměř 19 000 vozidel, přičemž zjistili přes 3000 přestupků. Alkohol za volantem úřadoval v sedmdesáti případech.

Foto: Jan Kaše

Žena jako ústřední motiv výstavy

Článek

Policisté se ale nezaměřili pouze na alkohol. Kontrolovali také dodržování předpisů a technický stav vozidel. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo s počtem 719 přestupků překročení rychlosti. Pásy pak nepoužilo 527 řidičů. "Podle posledních průzkumů až třicet procent řidičů bezpečnostní pásy naprosto nepoužívá. V tomhle ohledu je to dobrý výsledek," řekl Právu Daniel Heřman z Ústředního automotoklubu.

"Sedmdesát řidičů, kteří před jízdou požili alkohol, není ani hodně ani málo. Je to takový průměr. Nějaký řidič se vždycky napije," okomentoval výsledek Heřman.

Statistika ale vydala varující číslo v počtu řidičů, kteří si sednou za volant bez řidičského oprávnění. Bylo jich devětačtyřicet. "Je to docela vysoké číslo na to, že by si takový hazard člověk neměl vůbec dovolit," poznamenal odborník na dopravu.

Přestupků se však nedopouštěli pouze řidiči. "Jen v Praze policisté řešili také patnáct přestupků s neukázněnými chodci," uvedla pražská policejní mluvčí Daniela Razímová. Podobných kontrol policie v letošním roce chystá zhruba dvacet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám