Hlavní obsah

Krkavčí rodiče stíhá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Devětatřicetiletá žena a dvaačtyřicetiletý muž z Valašského Meziříčí jsou stíháni pro trestné činy ohrožování výchovy mládeže a opuštění dítěte. Žena podle policejní mluvčí Dagmar Bednarčíkové nejméně od dubna 2002 do května 2004 zanedbávala výchovu o své syny ve věku sedm a tři roky.

Foto: Klára Hrušková
Článek

"Její trestuhodné počínání vyvrcholilo počátkem května, kdy staršího z chlapců zadržela městská policie v prodejně potravin poté, co prodavačky požádal o nějaké peníze na jídlo," informovala Novinky Bednarčíková.

Žena své syny nechávala samotné doma, nebo je nechala běhat venku bez dozoru. Sedmiletého chlapce navíc neposílala do školy.

Opuštění syna naštěstí neskončilo tragédií

Obviněný muž pro změnu ohrozil sedmiletého syna tím, že ho nechal v dubnu doma samotného. "Opustil ho a nechal v bytě poté, co mu žena telefonovala, aby přišel před prodejnu potravin a odnesl ji nákup," popsala Bednarčíková důvody nezodpovědného chování.

Sedmiletý chlapec si v době nepřítomnosti obviněného hrál se zapalovačem. "Při hře podpálil papír, který vhodil do krabice s hračkami. Krabice se vzňala a požár se rozšířil do celého bytu," sdělila mluvčí.

Výběr článků

Načítám