Hlavní obsah

Křičela, že jsme špíny, a pak nás napadla, tvrdí žena, která měla s úřednicí praštit o zeď

Urážela nás, že jsme špíny, a pak nás začala mlátit. Jen jsme se bránily. Tak se v úterý před plzeňským okresním soudem hájila Kvetoslava Bimbová (47), která měla podle obžaloby společně se svojí dcerou Denisou (24) napadnout administrativní pracovnici z radnice centrálního plzeňského obvodu po hádce kvůli proplacení čipu na psa.

Bimbová u soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle státního zástupce Michala Klímy se tím dopustily trestného činu násilí proti úřední osobě. Incident se odehrál loni v březnu. Ženy tehdy přišly na radnici a chtěly čip na psa. Když se úřednice snažila dvojici žen vysvětlit, že pro něj musí nejdřív k veterináři a pak zaplatit poplatek, začala hádka, která vygradovala v potyčku. „Mladší z žen chytila pracovnici za vlasy, tlačila jí hlavu k zemi a pak s ní praštila o zeď. Když se úřednice postavila na nohy, druhá žena ji ještě silou strčila do zad,“ popsal žalobce dramatické okamžiky.

Obě ženy to ale odmítají. „Když jsem se úřednice zeptala, zda máme nárok na bezplatné čipování psa, začala být nepříjemná, že se se mnou o tom bavit nebude. V té době jsem byla čerstvě po operaci hrtanu a měla hrozný hlas. Tak si ta paní mohla myslet, jako že jsem opilá,“ vypovídala Kvetoslava Bimbová, co předcházelo samotnému fyzickému konfliktu.

Když jí pak úřednice sdělila, že po očipování psa veterinářem musí zaplatit poplatek, vložila se do toho její dcera. „Řekla jí, že jí nevěří a že se půjdeme ještě zeptat jinam. Nato začala úřednice zvyšovat hlas. Křičela, že jsme špíny a ať vypadneme, že nemá čas se s námi vybavovat. Při odchodu z kanceláře dala dceři zezadu dvě facky do hlavy a začala řvát, že je parchant a že s ní takhle mluvit nebude,“ líčila starší z obžalovaných žen, která se prý snažila dceru bránit.

Místo zaplacení se taxikář dočkal napadení. Pak mu vzal pasažér peníze

Krimi

Podle jejích slov prý úřednice pokračovala v útoku i na chodbě. „Napřáhla pěst, tak jsem ji za tu ruku chytla. Nato mě čapla pod krkem, kde jsem měla vývod z průdušnice. Volala jsem o pomoc, že mě chce zabít. Když z kanceláří začali vycházet další zaměstnanci, dala rychle ruku k tělu a stála v pozoru jako voják,“ popisovala svoji verzi Kvetoslava Bimbová. Volat policisty prý nechtěly, že by to nemělo cenu. „Nikdo by nám stejně nevěřil, že nás tady napadly,“ uzavřela obžalovaná.

Láteřily na systém

Jinak ale vyhrocenou situaci popsala úřednice. „Nelíbilo se jim, že pro čip musí na veterinu, pak k nám mohou přijít psa přihlásit a zaplatit poplatek. Rozčilovaly se, že jsou na dávkách a nemají na to peníze. Začaly láteřit na systém, a to už jsem se zvedla a otevřela dveře kanceláře s tím, že tohle tady opravdu nevyřešíme,“ líčila poškozená.

K potyčce došlo na chodbě. „Mladší z žen mě chytla za vlasy, cloumala se mnou a pak mě hodila na zeď. Spadla jsem do židlí. Volala jsem o pomoc. Když jsem se postavila, tak ta druhá žena do mě zezadu prudce strčila a začala křičet, že jsem ji napadla. Odmotala si šálu a kontrolovala si kanylu, kterou měla vyvedenou z krku,“ uvedla úřednice, která po útoku skončila 14 dní v pracovní neschopnosti kvůli poranění krční páteře.

Soud bude pokračovat výslechy dalších svědků.

Uprchlík jde před soud za napadení a znásilnění v Karlových Varech

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám