Hlavní obsah

Krajský předseda ODA stojí za mravnostní delikty před soudem

Novinky, Jiří Bednář, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Obžalobě z několikanásobných trestných činů mravnostního charakteru čelí od středy před senátem Krajského soudu v Hradci Králové šestatřicetiletý Tomáš Müller, předseda královéhradecké krajské organizace Občanské demokratické aliance.

Foto: Lenka Hatlapatková
Článek

Jak uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová, žaloba Müllera viní ze znásilnění, pohlavního zneužívání a podávání alkoholu mladistvým. "V jednom případě se měl pokusit znásilnit dívku, které ještě nebylo patnáct let," řekla.

Müller byl zadržen v polovině letošního února a od té doby je ve vazbě.

Požádal o propuštění z vazby

K činům mělo docházet v jezdeckém klubu Dark Horse v Roudnici na Hradecku, jehož byl Müller předsedou. "Poškozené dívky tam docházely a při hlídání hřebících se kobyl jim měl obžalovaný podávat alkohol. Poté, co děvčata uvedl do stavu bezbrannosti, na nich měl vykonat soulož," sdělila Faltusová.

Při středeční výpovědi Müller připustil, že alkohol občas dívkám podával, přiznal i pohlavní styk s jednou z dívek. Odmítl ale, že by ji znásilnil, podle jeho slov šlo o dobrovolnou soulož.

Obžalovaný měl dívkám s alkoholem podávat i hypnotikum a ráno lék proti otěhotnění Postinor. To rovněž před soudem popřel.

Müller dnes žádal také propuštění z vazby a nabídl písemný slib a záruku několika dalších osob. Předsedkyně senátu Anna Bímová jeho žádost zamítla.

Za Müllera se postavila i manželka

Místopředseda ODA Jaromír Mário Císař Právu potvrdil, že Müller přes své zatčení zůstává předsedou krajské ODA. "Pro nás platí presumpce neviny, což znamená, že dokud mu nebude prokázána vina, tak to řešit nebudeme," prohlásil.

Podle jeho slov se věcí bude zabývat i listopadová celostátní konference strany. Müller byl do funkce zvolen letos 21. ledna.

Müllerova manželka v dopise, který nedávno rozeslala médiím, se svého muže zastala. "Nikdo nepředložil nic, co by jasně ukázalo, že se mezi Tomášem a dívkami stalo něco, co by se dalo za znásilnění považovat," napsala. Podle jejího názoru jde o pomstu dívek, které Müller vyloučil z klubu kvůli tomu, že pily alkohol a kouřily.

Hlavní líčení je naplánováno do konce týdne. Pokud soud uzná Müllera vinným, hrozí mu trest odnětí svobody od pěti do dvanácti let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám