Hlavní obsah

Kontroly alkoholu v Plzni objevily metanol

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, Jan Švábek

Pozitivní vzorek na přítomnost metanolu byl v pátek dopoledne objeven po bezplatném testování alkoholu na Západočeské univerzitě v Plzni. Právu informaci sdělila mluvčí univerzity Kamila Kvapilová. Případem se intenzivně zabývá policie.

Foto: Novinky

Testování metanolu

Článek

„V jednom ze vzorků bylo objeveno nadlimitní množství metylalkoholu,“ řekla Kvapilová. Nález odhalilo výzkumné centrum Nové technologie, které ve spolupráci s pedagogickou fakultou bezplatné testy provádělo. Jedná se o první případ nálezu jedovatého alkoholu v Plzeňském kraji.

„Informaci jsme od univerzity dostali. V současné chvíli probíhá šetření,“ konstatovala bez bližších informací mluvčí krajské policie Markéta Fialová. V současné době tedy neexistují veřejné informace o tom, o jakou lahev se jednalo, kdo vzorek donesl a kde ho závadný alkohol zakoupil.

K testům, které na univerzitě probíhaly mimo jiné ve středu, přinesl zhruba padesátiletý muž lahev vodky s etiketou Likérky Drak. Podezřelou lahev jeho slovy zakoupil v květnu, když slavil kulatiny. „Pravděpodobně to bylo v plzeňském Makru. Já alkohol moc nepiju, tak na ni ani nedošlo. Možná to bylo naše štěstí,“ sdělil ve středu Právu.

„V prodejnách Makro jsme měli v prodeji pouze miniatury od Likérky Drak. Jednalo se o vodku s obsahem alkoholu 40 procent,“ konstatovala mluvčí Makra Romana Nýdrle. Muž však ke středečním testům podle odhadů donesl lahev minimálně o objemu půl litru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám