Hlavní obsah

Kombinovaná ochranná známka Šlágr TV je neplatná, potvrdil NSS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kombinovaná ochranná známka Šlágr TV je neplatná, společnost Česká muzika si ji v roce 2011 přihlásila ve „zlé víře”, potvrdil Nejvyšší správní soud (NSS). Zápis poškozoval práva obchodních společností z Maďarska a Rumunska. Úterní rozhodnutí NSS, které se shoduje s dřívějším postojem Městského soudu v Praze, je dostupné na úřední desce.

Foto: Šlágr TV

Logo televize Šlágr TV

Článek

Podobně jako dříve Úřad průmyslového vlastnictví vzali soudci do úvahy to, že Česká muzika vedla se zahraničními partnery dlouhá jednání, která v roce 2011 vyústila v podpis o obchodní spolupráci.

Zahraniční partneři přitom provozovali v Maďarsku pořad Sláger TV a měli tam zapsanou i ochrannou známku stejného znění.

Právě tehdy si Česká muzika nechala zapsat podobnou ochrannou známku kombinující obraz a text. Podle NSS to jen stěží mohl být postup v dobré víře.

Soud poslal TV Šlágr do konkurzu

Ekonomika

„Ať již stěžovatelka chtěla spekulativní registrací známky získat nějakou materiální výhodu v závěru jednání nebo snad již v okamžiku přihlášení zamýšlela dojednávanou smlouvu nedodržet a fakticky vytlačit své maďarské a rumunské obchodní partnery z Česka, nejde o postupy, kterým by soud mohl přiznat právní ochranu,” uvedl předseda senátu Zdeněk Kühn.

Česká muzika podle databáze Úřad průmyslového vlastnictví nadále disponuje slovní ochrannou známkou Šlágr TV.

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal nedávno televizi Šlágr do konkurzu. Insolvenční návrh na sebe podala sama televize.

Televize Šlágr začne vysílat celoplošně, hrát bude dechovku a lidovky

Kultura

Kvůli sporu s firmami České radiokomunikace a Czech Digital Group není od půli června schopna hradit své závazky, má zablokované účty, vyplývá z insolvenčního rejstříku. Czech Digital Group chce od televize exekucí vymoci 19,3 milionu korun.

Šlágr TV natáčí a vysílá rozhovory, hudební klipy i koncerty. Sází na lidové písně, dechovou hudbu či trampské písničky. Jejím zakladatelem je hudebník Karel Peterka.

Reklama

Výběr článků

Načítám