Hlavní obsah

Kinský znovu odročen, soudkyně nepochybila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Okresní soud v Chrudimi začal znovu projednávat kauzy Františka Oldřicha Kinského, které už u tohoto soudu jednou prohrál. Vrátily se zpět z rozhodnutí krajského soudu, ke kterému se Kinský odvolal.

Foto: PROVARHANY z.s. (archiv)

V benefičním koncertu Pro varhany v Přepychách vystoupí tentokrát velmi talentovaní studenti – sopranistka Aneta Ručková a varhaník Josef Kratochvíl.

Článek

V pátek dopoledne se soud znovu začal zabývat žalobou na pozemky ve vlastnictví Pozemkového fondu ČR v katastru Heřmanova Městce. Soudce Antonín Libra projednávání odročil na duben. Advokát Kinského Jaroslav Čapek podal vloni na podzim na soudkyni chrudimského soudu Janu Profousouvou námitku pro podjatost.

"Žalovaným stranám dávala otevřený návod, jak v soudní při s mým mandantem mohou uspět. To je nepřípustné," řekl tehdy Právu Čapek. V těchto dnech krajský soud v Hradci Králové postupně tyto stížnosti zamítá.

"Podezření z podjatosti kolegyně Profousové se týkala asi devíti případů. Krajský soud už ve dvou případech stížnost zamítl, soudkyně Profousová není z projednávání kauz Kinského v těchto případech vyloučená. Další rozhodnutí krajského soudu očekáváme," řekl Právu mluvčí chrudimského soudu René Tinz. Chrudimský soud se zabývá ještě více než padesáti žalobami Kinského, na jejich projednávání se podílejí tři soudci.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražský palác Kinských zůstane státu

František Oldřich Kinský ve středu definitivně prohrál soudní spor o palác na Staroměstském náměstí v Praze. Jedná se o budovu, kde v současnosti sídlí Národní...

Výběr článků

Načítám