Hlavní obsah

Kartářka recidivistka. Z nemocné vytáhla milion, za podobný švindl už seděla

– Hradec Králové

Až osmileté vězení hrozí 60leté ženě z Hradce Králové, která podle policie coby kartářka vymámila ze své klientky peníze za léčbu nemoci. Zoufalá žena jí postupně poskytla přes milion korun. Obviněnou přitom před pár lety poslal soud do vězení za podobný švindl.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto.

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Iva Kormošová, na kartářku se podle vyšetřovatelů obrátila 36letá žena s prosbou o pomoc při léčbě nemoci.

„Obviněná žena vydávající se za kartářku využila špatného psychického a zdravotního stavu mladší ženy, ze které během půl roku postupně vylákala přes 1,1 milionu korun,“ zmínila mluvčí.

Nemocná žena nejdřív vyčerpala své úspory, následně se také zadlužila u svých známých i u banky.

Kartářka slibovala důchodci výhru, 800 tisíc údajně shořelo při rituálu

Krimi

„Žena s ‚léčením‘ chtěla několikrát přestat, obviněná ji však opakovaně přesvědčila o pokračování léčby, která se nesměla přerušit kvůli tomu, že by tím přinesla neštěstí nejen sobě, ale i svým nejbližším. Jelikož léčba nebyla úspěšná, dohodly se na vrácení peněz, k čemuž však do současné doby nedošlo,“ uvedla Kormošová.

Podezřelou kriminalisté minulý týden obvinili z podvodu, za který jí hrozí až osmileté vězení.

Slibovala uhádnutí Sportky

Navíc se ukázalo, že případný nepodmíněný trest by byl pro podezřelou návratem do míst, kde to již zná a nemusí sahat příliš hluboko do paměti - soud ji totiž v roce 2017 poslal na tři roky za mříže poté, kdy připravila o 800 tisíc korun tehdy 92letého muže a jeho známou.

Slibovala jim pod záminkou provedení rituálu „přitažení“ výherních čísel v loterii, pohádkové výhry se ale nakonec nekonaly.

Ke všemu už při zmíněném podvodu měla zkušenosti s paragrafy. Soud v roce 2017 zmínil, že jednání se dopustila ve zkušební době za obdobnou trestnou činnost, a obžalovanou označil jako „speciální majetkovou recidivistku“.

Kartářka za peníze nabízela uhádnutí čísel Sportky. Dostala tři roky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám