Hlavní obsah

Tatra se zaklínila pod mostem na Šumpersku, zastavila vlaky

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budov
Aktualizováno

Železniční dopravu na Šumpersku zastavil v pondělí dopoledne řidič nákladního vozu Tatra, který s autem vrazil do viaduktu. K nehodě došlo u Budova na Šumpersku. Náklaďák zůstal zaklíněný, nikdo se nezranil.

Foto: Policie ČR

Řidič havaroval s Tatrou na Šumpersku

Článek

Nehoda se stala krátce po 8. hodině mezi obcemi Bartoňov a Ruda nad Moravou. „Nákladní automobil vjel do podjezdu, nad kterým vede trať. Kamion zůstal zaklíněn pod viaduktem,” sdělila mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Nehoda tramvaje a auta zkomplikovala opravu Negrelliho viaduktu

Krimi

Policie musela v místě nehody přerušit provoz na silnici ze Šumperku do Rudy. Kamion přijeli vyprosit drážní hasiči.

Podle prvotních informací havaroval kamion, policie později upřesnila, že se jednalo o náklaďák značky Tatra, který řídil 24letý řidič.

Foto: Policie ČR

Kvůli nehodě Tatry nejezdily na Šumpersku vlaky

„Pravděpodobně si nevšiml, že nemá korbu úplně sklopenou, a najel pod most. Korba narazila do mostu a vzpříčila se pod ním. Nyní věc nyní prošetřujeme pro podezření ze spáchání obecného ohrožení z nedbalosti,” sdělila odpoledne mluvčí s tím, že dechová zkouška vyloučila u řidiče alkohol.

České dráhy odhadly omezení provozu do 18:00 hodin, náhradní dopravu zajišťují autobusy.

Nákladní auto posunulo železniční viadukt na Klatovsku, řidič ujel

Krimi

„Musí se na místě zkontrolovat, zda nebyla narušena statika mostu. V důsledku nárazu došlo k posunu mostu v řádech centimetrů. Aktuálně je tam nyní provoz zastaven a opravné práce budou probíhat zhruba jeden den,” řekla ČTK mluvčí Správy železnic Nela Friebová s tím, že nehoda se obešla bez zranění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám