Hlavní obsah

Kamera zachytila nebezpečné předjíždění na Benešovsku, které skončilo nehodou

Benešov

Nebezpečné předjíždění, které skončilo nehodou, vyšetřují od srpna benešovští policisté. V jednu chvíli totiž dvě auta začala předjíždět Hyundai Accent, který spolu s předjíždějící dodávkou havaroval. Šofér třetího auta nezastavil a z místa odjel.

BEZ KOMENTÁŘE: Předjíždění a nehodu zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se odehrála 8. srpna na silnici číslo 112 za obcí Kuňovice ve směru od Čechtic k Vlašimi. V pátek požádala o pomoc policejní mluvčí Eva Stulíková s tím, že policisté hledají svědky kolize a třetího řidiče.

„Zcela vpravo projížděl Hyundai Accent, který začala v téměř totožný okamžik předjíždět další dvě vozidla. Blíže k němu vozidlo Opel Vivaro a po jeho levém boku prozatím neznámé vozidlo. Nastala tak kolizní situace, následkem které bylo vozidlo hyundai odhozeno vpravo mimo komunikaci. Tam skončila i dodávka, která navíc narazila do stromu,“ popsala děj Stulíková.

Foto: Policie ČR

Jediný okamžik, kdy na záznamu lze vidět třetí auto, které nezastavilo.

Řidič třetího tmavého auta nezastavil a odjel směrem na Vlašim. Policisté se domnívají, že mohl řídit Smart Fourfour. Celou nehodu zaznamenala kamera umístěná v havarovaném hyundai, ze záznamu ale není patrná SPZ auta, ani jeho vzhled.

„Událost nyní prošetřují policisté benešovského dopravního inspektorátu. Ti prozatím znají pouze výpovědi řidičů obou havarovaných vozidel. Proto by policisté přivítali, kdyby se jim řidič neznámého vozidla přihlásil a podal jim své svědectví,“ konstatovala Stulíková. Žádná z posádek aut nepožadovala lékařské ošetření.

Šofér i případní další svědci mohou své informace volat na tísňovou linku 158 nebo přímo vyšetřujícím policistům na telefonu 974 871 261.

Reklama

Výběr článků

Načítám