Hlavní obsah

K pachatelům navigoval policii mobilem

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

K mimořádně úspěšnému zásahu policistů proti skupině zlodějů, kteří vykrádali auta, pomohl v noci na dnešek pozorný svědek na zlínském sídlišti Jižní Svahy. Před třetí hodinou ráno z okna spatřil skupinu pachatelů, kteří právě měli "rozpracováno" jedno z vozidel.

Foto: Jana Bečková

Vstup do údolí

Článek

"Nejenže to oznámil na linku 158, ale zůstal v kontaktu s operačním důstojníkem i v době zákroku, takže účinně pomohl v taktice a postupu proti zlodějům," ocenil pomoc svědka mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Na místo vyjely čtyři hlídky státní policie s psovody a hlídka strážníků. Čtveřice pachatelů se nestihla rozprchnout a schovala se v jednom vykradeném autě. Svědek, který vše pozoroval z okna, k nim hlídky rovnou navedl. "Muži ve věku 18 až 24 let byli obviněni z krádeže a poškozování cizí věci. Dobře je známe. Tři z nich už měli značné problémy se zákonem. Za sebou mají nejen krádeže a vloupání, ale jeden z nich i vydírání a dokonce bral rukojmí," dodal Mitáček.

Krádeže vloupáním do aut jsou nejčastěji páchaným trestným činem ve Zlíně. "Dochází k nim i několikrát denně. Jejich objasňování je nesmírně těžké. Každé zadržení pachatelů je proto velký úspěch," zdůraznil Mitáček. Muži se zatím přiznali jen ke čtyřem vloupáním z poslední noci. Kriminalisté se jim ale snaží dokázat i další případy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám