Hlavní obsah

Jsme rádi, že jste nás chytili, oddechli si zloději, kteří nakradli zboží za půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští policisté dopadli a obvinili z krádeží dva muže (21 a 27 let), kteří půl roku jezdili do českobudějovického obchodu se stavebním materiálem, zahradní technikou a nářadím, kde ve velkém kradli. Kvůli tomu si upravovali i osobní auta, ve kterých vytvářeli dvojitá dna, kam nakradené věci schovávali. Podle policie se oběma mladíkům po dopadení ulevilo.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Scénář jejich výprav byl vždy stejný. Autem zajeli do obchodu, ukradené zboží naložili do tajných míst a bez zaplacení odjeli. Celkem si nakradli zboží za půl milionu korun. „Zloději ukradli stovky kusů různého nářadí, lepicí hmoty, baterie a další zboží,“ řekla Lenka Krausová, mluvčí jihočeské policie.

Když na sehranou dvojici zlodějů policisté přišli, nestačili se divit.

„Když vše prasklo, mladíkům se evidentně ulevilo. Policistům řekli, že jsou rádi, že jsou odhaleni, protože se stejně celou dobu báli, že se na to přijde, a takhle mají aspoň klid. Mnoho odcizených věcí dokonce vrátili a značnou finanční škodu i uhradili. Materiál si prý schovávali a chtěli rozjet vlastní podnikání,“ dodala Krausová. Muži nezvolili pro začátek podnikání zrovna šťastnou cestu a místo rozjíždění byznysu se půjdou za přečin krádeže spáchaného formou spolupachatelství zpovídat k soudu.

Škoda za dva miliony. Zloději ukradli z pražského hodinářství zboží na Vánoce

Vánoce

Reklama

Výběr článků

Načítám