Hlavní obsah

Jsem nemocná, nikoho nemám, pošlu vám 750 tisíc eur. Senior z Jesenicka uvěřil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smyšlenému příběhu ženy ze zahraničí, která tvrdila, že je nemocná, nikoho nemá a ráda by mu poslala statisíce eur, uvěřil senior z Jesenicka. Dar nepřišel, zato muž ztratil desítky tisíc korun, než pochopil, že se stal obětí podvodnice, a obrátil se na policii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Příběh započal letos v srpnu. V té době seniora prostřednictvím aplikace Messenger kontaktovala ze zahraniční žena hledající věřícího muže, kterému by mohla pomoci. Uvedla, že je nemocná, nikoho nemá a ráda by někomu poslala 750 tisíc eur,“ sdělil Právu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Senior si začal s ženou dopisovat a ta mu přislíbila poslat peníze, které již nevyužije. „Muže v září kontaktoval domnělý notář s tím, že řeší darovací smlouvu, kterou seniorovi zasílá. Ten si ji vytiskl, podepsal a odeslal zpět. Notář mu sdělil, že bude muset zaplatit správní poplatky a kolky za 12 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Požadovanou částku muž uhradil. Poté mu přišel e-mail ze zahraniční banky, která požadovala uhradit poplatek ve výši 50 tisíc korun za převod peněz. I tuto částku senior uhradil.

Falešný bankéř připravil seniora na Jesenicku o téměř 300 tisíc korun

Bezpečnost

„Vzápětí podvedenému muži začaly přicházet SMS zprávy, ve kterých bylo uvedeno, že česká banka disponuje částkou téměř 18,5 milionu korun, a aby mu ji mohla poslat, musí senior uhradit 200 tisíc korun. To už bylo muži podezřelé, a proto věc ohlásil na policii,“ dodal Hejtman.

Policisté podle něj v souvislosti s případem zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Pachateli, pokud se jej podaří dopadnout, hrozí až dva roky odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám