Hlavní obsah

Jednatel Likérky Drak je na svobodě, soud neměl pro vazbu dost důvodů

Právo, Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Okresní soud ve Zlíně neuvalil vazbu na jednatele Likérky Drak Pavla Čanigu a propustil ho na svobodu. Soud neshledal dostatek důvodů, aby státnímu zástupci vyhověl. Čaniga byl zadržen v úterý v souvislosti s podezřením na trestný čin ohrožování zdraví závadnými potravinami v kauze Metyl a později byl také obviněn.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Policisté přivádějí v neprůstřelné vestě Pavla Čanigu k soudu.

Článek

Státní zástupce Roman Kafka navrhl soudu vzetí Čanigy do vazby. Měl obavu, že by obviněný mařil vyšetřování.

Likérka Drak je od vypuknutí kauzy Metyl spojována s pančovaným alkoholem. Několik lahví s metylalkoholem a etiketou Likérky Drak se totiž objevilo již na počátku otrav. Likérka dokonce nabídla milión korun za dopadení pachatelů metanolové kauzy.

Policie také pátrá po jednateli společnosti Verdana Robertu Sedlaříkovi. Ve skladu firmy Verdana, která je výhradním distributorem likérky, inspekce na podnět anonyma našla 31 426 lahví a šestilitrových barelů Likérky Drak, celkem 56 360 litrů lihovin. Balení nenesla žádnou šarži a firma neměla průvodní dokumentaci.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) od čtvrtka zakázala  prodej letos distribuovaného Tuzemáku Likérky Drak, právě v něm byl nalezen jedovatý metylalkohol.

V kauze metylalkoholu bylo celkem obviněno už 52 lidí, 25 z nich je ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám