Hlavní obsah

Je to efektivní prvek, hájí policie kontroly vstupu na Pražský hrad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie v úterý potvrdila slova prezidentské kanceláře, že kontroly na Pražském hradě provádí na základě vlastní analýzy bezpečnostní situace nejen u nás, ale i v zahraničí. Kontroly procházejí pravidelným vyhodnocením, další je naplánováno na únor.

Foto: Milan Malíček, Právo

Západní brána, sousoší bojovníků a vzadu Matyášova brána

Článek

„Policie České republiky si plně uvědomuje svoji odpovědnost za zajištění bezpečnosti Pražského hradu a je její povinností usilovat o to, aby přijatá bezpečnostní opatření v maximální míře eliminovala případné bezpečnostní hrozby i rizika,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová.

A právě bezpečnostní kontroly podle ní jsou základní a nejvíce efektivní  prvek.

Kontroly na Hradě zůstanou. A může za to policie, vzkázala kancelář prezidenta

Domácí

Policie zdůraznila, že opatření odpovídají vyhlášenému prvními stupni ohrožení terorismem. „Pražský hrad byl bezpečnostní radou státu vyhodnocen jako vysoce rizikové místo nejen pro mimořádně vysokou koncentraci osob (představujících tzv. měkký cíl), ale především pro svou výraznou symbolickou hodnotu, coby sídla hlavy státu,“ sdělila Rendlová.

FOTO: U Pražského hradu se demonstrovalo proti epidemickým opatřením

Domácí

Kancelář prezidenta republiky, kterou vede Vratislav Mynář, v pondělí odmítla výzvu dvou pražských zákonodárců za STAN, aby zrušila bezpečnostní kontroly u vstupů do areálu Pražského hradu. Vedení kanceláře doplnilo, že kontroly stanovuje právě policie.

„V hodnocení bezpečnostních rizik se Kancelář prezidenta republiky s Policií ČR zcela neshoduje a opakovaně projevila zájem o zmírnění stávajících opatření,“ uvedl Hrad ve stanovisku.

Reklama

Výběr článků

Načítám