Hlavní obsah

Je mi to líto, opakoval v slzách řidič, který v Hradci usmrtil dvě děti

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Hradecký soud vyhověl žádosti policie a uvalil vazbu na čtyřicetiletého muže z Královéhradecka, který v sobotu s vozem Fiat Croma srazil v hradecké Habrmanově ulici dvě děti, které tu spolu s prarodiči přecházely po přechodu. Šestiletý i tříletý chlapec svým vážným zraněním ještě tentýž den podlehli. Muž na chodbě soudu novinářům v pláči opakoval, že události lituje.

Článek

Obviněný byl do hradecké vazební věznice převezen v pondělí odpoledne. Právu to potvrdila mluvčí krajské policie v Hradci Králové Ivana Ježková.

Policie ho obvinila už v neděli z usmrcení z nedbalosti, za což mu v případě prokázání viny hrozí až desetileté vězení. Podle spolujezdce řidič dostal v tragickou chvíli záchvat, zřejmě epileptický.

Vyšetřování podle Ježkové bude trvat několik měsíců, protože je nutné nechat zpracovat několik posudků. Například na zdravotní stav obviněného či technický stav vozidla.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Na místo, kde se stala tragická nehoda lidé přinášejí svíčky a květiny.

Nehoda se podle policistů stala zřejmě tak, že čtyřicetiletý řidič vozidla Fiat Croma z dosud nezjištěných příčin při couvání prudce narazil do dvou malých dětí a dvou dospělých, kteří po přechodu pro chodce přecházeli silnici. Následně muž znovu automobilem kroužil v křižovatce. Chlapci na následky zranění zemřeli v hradecké fakultní nemocnici. Jejich prarodiče, kteří s nimi byli na vycházce, utrpěli lehká zranění.

Policie uvedla, že u muže nezjistila požití drog ani alkoholu, blíže jeho zdravotní stav nechce komentovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám