Hlavní obsah

Hrozivá nehoda čtyř aut v Praze. Zpitý řidič zahodil klíčky a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrozivě vypadající dopravní nehoda čtyř aut se odehrála v neděli v podvečer v Petržílkově ulici v pražských Stodůlkách. Jeden z řidičů z místa srážky utekl, ale policie ho záhy dopadla. Nadýchal 1,7 promile, takže se dopustil trestného činu.

Dopravní nehoda v pražských StodůlkáchVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Došlo k dopravní nehodě čtyř osobních vozidel. Jeden z řidičů z místa utekl, policisty z pohotovostní motorizované jednotky byl poté vypátrán a převezen zpět na místo,“ řekl Novinkám mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

Podle reportéra agentury Aktu na místě nehody řidič při svém útěku zahodil klíčky od vozu a potom tvrdil, že nejsou jeho. Mělo jít o cizince. Není jasné, zda nehodu zavinil přímo on, ale vzhledem k tomu, že byl silně opilý, měl tak jako tak pádný důvod k obavám.

„Dechová zkouška ukázala 1,7 promile, takže se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal mluvčí. Za trestný čin se u člověka za volantem považuje naměřená hodnota alkoholu vyšší než 1 promile.

Nehoda se podle Hrdiny obešla bez zranění a rozsah škod bude upřesněn později. Ze záběru z místa ale vyplývá, že bude značná, neboť se jednalo o poměrně luxusní vozy značek Mercedes, BMW či Range Rover.

Nehoda Petržílkovu ulici zablokovala, doprava musela být odkloněna včetně provozu autobusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám