Hlavní obsah

Hromadná nehoda uzavřela dálnici D5, jedno auto vzplálo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

U sjezdu z dálnice D5 na Beroun se srazila čtyři osobní auta a jedno nákladní. Jeden z vozů začal po nehodě hořet. Silnice byla ve směru na Prahu několik hodin kompletně uzavřena, záchranná služba na místo vyslala posádky včetně inspektora provozu. Kolona dosahuje délky deseti kilometrů.

Hromadná nehoda na dálnici D5Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K nehodě došlo na 18,5. kilometru dálnice D5. „Silnice ve směru na Prahu byla uzavřena, policisté na místě vyšetřují okolnosti dopravní nehody,“ řekla Novinkám mluvčí policie Michaela Richterová. Ve 14:15 informovala o obnovení provozu jedním pruhem.

Jeden z vozů začal po nehodě hořet, podle reportéra Novinek se ho lidé pokoušeli před příjezdem hasičů uhasit svépomocí. Hasiči vyprošťovali ze zdemolovaného vozu jednoho člověka.

„K nehodě došlo podle prvotního šetření tak, že řidič jedoucí na Prahu nestačil zareagovat a narazil do auta stojícího v koloně, které postupně narazilo do dalšího,“ dodala mluvčí.

Kolona za dopravní nehodou dosahovala téměř deseti kilometrů, aktuálně doprava stojí i za sjezdem na 28. kilometru na Zdice. Policie zatím neví, jak dlouho bude dálnice ještě zavřená. Řidiči z dálnice mohou sjet před nehodou na 18,5. kilometru a najet znovu na 18. kilometru.

Kolona na uzavřené dálnici D5 má několik kilometrů. Video: Miloslav Fišer, Novinky

Záchranná služba na místo vyslala posádku záchranářů, lékaře a inspektora provozu. Ta na místě ošetřila celkem tři lidi. „Dva pacienti s pohmožděninami hrudníku byli po ošetření převezeni do nemocnice v Motole, třetí, nezletilá osoba neutrpěla žádná viditelná poranění, záchranáři ji vezou rovněž k dalšímu vyšetření do FN Motol,“ popsala mluvčí záchranáři Monika Nováková.

Čtyři zranění po střetu dvou aut na hlavním tahu u Prahy, pro jednoho letěl vrtulník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám