Hlavní obsah

Hromadná nehoda cyklistů na Nymbursku, záchranáři povolali vrtulník

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Hromadnou nehodu čtyř cyklistů vyšetřují od neděle policisté na Nymbursku. Tři sportovci byli zraněni, pro jednoho přiletěl záchranářský vrtulník.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Střet cyklistů se odehrál kolem poledne u obce Budiměřice. „Policisté se zabývají nehodou čtyř cyklistů, z nichž tři byli zraněni. Zatím nevíme, jak se střet odehrál. Příčinou nehody byl způsob jízdy,” informovala Novinky mluvčí policie Martina Fejfarová.

Záchranáři ke kolizi poslali kromě sanitek také vrtulník záchranné služby. Pečovali o tři zraněné. “Jeden utrpěl vážná poranění hlavy a do pražské vinohradské nemocnice byl transportován letecky. Další dva utrpěli lehké poranění a po ošetření byli do nemocnice převezeni sanitkou,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Cyklista, který odletěl vrtulníkem byl ročník narození 1958, zbývající dva 1966 a 1977. Dechové zkoušky byly negativní. Silnice nemusela být uzavřena, provoz byl pouze omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám