Hlavní obsah

Derby Slavia–Sparta: Policie měla práci i po zápase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stovky policistů dohlížejí v neděli v Praze na pořádek v souvislosti s fotbalovým derby Sparty a Slavie. To se hrálo od 18 hodin v Edenu. Policie bude řešit chování fanoušků na stadionu i v ulicích Prahy po skončení utkání.

Potyčky po derby Slavia–Sparta v pražském EdenuVideo: Novinky

 
Článek

Derby pražských „S“ je tradičně vyhrocený zápas a jak zaznamenali reportéři Novinek, jiskřilo to nejen mezi hráči a nejen na stadionu.

Policie podle prvotních informací zajistila po zápase před stadionem jednoho fanouška pro neuposlechnutí výzvy a bude se zabývat s pomocí kamerových záznamů i děním na stadionu.

Použití světlic ze strany fanoušků obou klubů bude prověřovat pro podezření z přestupku, vytrhávání sedaček a zapálení záchodů sparťanskými fanoušky pro podezření z trestného činu. Rovněž pro podezření z trestného činu bude dále prověřovat jednání fandů Sparty, kteří házeli dělbuchy mezi příznivce Slavie.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Shromáždění fotbalových fanoušků Sparty na Václavském náměstí před pochodem na derby se Slavií v pražském Edenu

Policie už dopředu avizovala, že na bezproblémový průběh zápasu v pražském Edenu dohlédne několik stovek příslušníků z pořádkové, dopravní a cizinecké policie. Připraveni byli i kriminalisté.

„Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se toto opatření dotkne,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Pochod fanoušků Sparty před derbyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Fanoušci pražské Sparty si odpoledne před cestou na stadion dali sraz na Václavském náměstí v centru metropole, pak kolem čtvrté hodiny vyrazili na ohlášený pochod ke stadionu, přičemž kousek jeli metrem. Doprovázely je přitom desítky policistů a členů antikonfliktního týmu.

Zápas nakonec skončil 1:1, Sparta vyrovnala v nastavení z penalty.

Limberskému navrhli za vydírání trest půl milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám