Hlavní obsah

Horník zemřel po pádu do starého dolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Smrtelný úraz utrpěl ve středu v lomu Mostecké uhelné společnosti (MUS) šestapadesátiletý zaměstnanec firmy. Muž se propadl do starého důlního díla a zřítil se do desetimetrové hloubky. Plyny nahromaděné v dole se jeho pádem smíchaly s pronikajícím kyslíkem a okamžitě se vzňaly.

Foto: SŠŽTS

Žáci studijních i učebních oborů se připojili k akci Daruj krev.

Článek

"Havířovo tělo se zatím nepodařilo vyprostit," řekla mluvčí těžební firmy Liběna Novotná. Přesnou příčinu neštěstí vyšetřuje komise odborníků policie a mosteckého obvodního báňského úřadu.

"Je to naprosto ojedinělá událost, na místě jsou záchranáři a hasiči. Pozůstalé odškodníme podle kolektivní smlouvy," uvedla Novotná.

V letošním roce jde o druhý smrtelný úraz v mosteckých dolech. Jednoho  zaměstnance MUS už srazil vlak a v lednu 2002 se v dole Centrum smrtelně zranil třiačtyřicetiletý horník. Vyšetřovací komise tehdy vyloučila porušení pracovních předpisů. Za nehodu nebyl nikdo stíhán.

MUS zaměstnává ve třech těžebních lokalitách na 4600 lidí. Hlubinné doly firmy se postupně zavírají, Poslední, kterým je právě Cnertum by měl přestat fungovat do tří let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám