Hlavní obsah

Havířovská nemocnice opět podezřelá ze zanedbání péče

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Havířovskou nemocnici stíhá jeden problém za druhým. Policie ve čtvrtek oznámila, že začala vyšetřovat další zanedbání péče ze strany zdejších lékařů. Tentokrát si od nemocnice vyžádá zdravotnickou dokumentaci chlapce, který se zde narodil v březnu 2002.

Foto: Archiv ČPZP
Článek

"Po porodu začal mít chlapec zdravotní problémy, které vyvrcholily celkovým fyzickým i psychickým zaostáním dítěte. Dnes je ve stavu vývinu dvouměsíčního dítěte," uvedla severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Tento stav je podle ní způsoben celkovou streptokovou sepsí a souvisí se zanedbáním lékařské péče.

"Policisté nyní zjišťují konkrétní osobu, která měla současný nepříznivý zdravotní stav chlapce svým jednáním zavinit," uvedla Bednarčíková. Náměstek ředitele nemocnice Karel Holomek řekl, že o případu zatím nemá žádné bližší informace. "Vůbec netuším, o co se jedná," řekl s tím, že policie si zatím zdravotnickou dokumentaci malého pacienta nevyžádala.

Nemocnici se lepí smůla na paty

Havířovská nemocnice musí v poslední době řešit jeden závažný problém za druhým. Letos v srpnu na ni podalo ministerstvo zdravotnictví trestní oznámení kvůli zanedbání péče o roční dítě, které zemřelo na otravu krve. Ve stejném měsíci v nemocnici při porodu vykrvácela rodička, která předtím bez problémů porodila čtyři zdravé dětí.

V říjnu zase lékař poslal jednu ženu rodit do jiné nemocnice a její dítě při převozu zemřelo. Náměstek ředitele si nemyslí, že by havířovská nemocnice měla problémů více než jiná zdravotnická zařízení.

"Ty případy jsou spíše více medializovány," řekl. "Každý pacient si může stěžovat, je to standartní postup. Někdo se obrací na policii, jiný na soud, Českou lékařskou komoru nebo na ministerstvo zdavotnictví. Počkejme si ale, až ty případy budou uzavřeny," dodal.

Výběr článků

Načítám