Hlavní obsah

Hasiči spěchali k požáru, když jim vjelo do cesty auto. Řidič strhl řízení

Novinky, jap

Cisternu dobrovolných hasičů z Ořechu u Prahy ohrozil v pondělí řidič, který v protisměru začal předjíždět. Řidič hasičů se mu vyhnul na poslední chvíli. Cisterna mířila k požáru odpadu.

BEZ KOMENTÁŘE: Nebezpečný manévr řidiče autaVideo: JSDH Ořech

 
Článek

Incident se stal cestou k zásahu na okraji Ořechu v okrese Praha-západ. Místní hasiči mířili se šestadvacetitunovou cisternou k požáru, když je ohrozil protijedoucí řidič osobního vozu. Ten se rozhodl objet auta, která zastavovala a uhýbala hasičům. V protisměru ale vyjel přímo proti hasičskému vozu. Aby zabránil střetu, musel řidič cisterny strhnout řízení.

"Byla to bezohlednost řidiče osobního vozu, který nerespektoval zvukové a světelné výstražné zařízení naší cisterny a snažil se objet auta, která nám zastavila a umožnila hladký průjezd. Celou svou šíří byl v protisměru. Náš strojník musel provést úhybný manévr mimo silnici, kde, pokud by byla krajnice ve špatném stavu, mohlo dojít k nehodě cisterny a mohlo být ohroženo několik lidských životů včetně našich. Zastavit kolos, který váží 26 tun a veze 9 tisíc litrů vody, opravdu není jednoduché," řekl Novinkám velitel hasičů z Ořechu Petr Vodrážka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Hasiči k požáru dojeli a uhasili jej.

Řidič hasičské cisterny celou situaci zvládl a v pořádku dojel až k požáru. Nepotvrdila se původní informace, že hoří chemikálie v sudech. Hořel odpad a hustý černý kouř byl viditelný z velké dálky. Celkově se na místě sjelo pět jednotek hasičů ze Středočeského kraje i z Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám