Hlavní obsah

Hasiči na Strahově spouštěli lidi z hořícího domu po žebříku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lidi zachránili pomocí svého automobilového žebříku pražští hasiči, kteří v pátek večer likvidovali požár v opuštěném bývalém hotelu na Strahově. Hořel odpad ve dvou patrech budovy.

Požár opuštěné budovy na pražském StrahověVideo: Novinky

 
Článek

K nahlášeným plamenům šlehajícím z vybydlené budovy bývalého hotelu v ulici Na Hřebenkách vyjížděli v pátek večer hasiči ze dvou pražských stanic. Společně s nimi k požáru vyjeli také policisté a záchranáři.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že hoří v několika místnostech ve dvou vyšších patrech budovy. K zásahu nasadili dva vodní proudy vnitřní částí objektu i po automobilovém žebříku.

„Z budovy jsme zachránili čtyři osoby bez domova a předali jsme je záchranářům,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Požár domu v Liberci plného věcí odnesl hasič zraněním

Krimi

Všechny zachráněné lidi vyvedli hasiči na terasu, ze které je pak dostali zpátky na zem pomocí automobilového žebříku. Následně je předali záchranářům.

„Inspektor spolu s posádkou záchranářů si převzali do péče muže, který měl lehce popálenou nohu, záchranáři ho ošetřili a ponechali na místě. Nikdo další zraněn nebyl,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Po dobu zásahu hasičů byla ulice Na Hřebenkách v obou směrech neprůjezdná. Projížděly pouze autobusy MHD. Příčinu požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám