Hlavní obsah

Hasiči na Havlíčkobrodsku přejeli desetiletého chlapce

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Zřejmě nešťastná náhoda způsobila minulou sobotu nehodu v Krucemburku na Havlíčkobrodsku. Desetiletého chlapce tam přejelo auto dobrovolných hasičů. Ti přitom mířili k požáru.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Naši hasiči, kteří na akci u rybníka Řeka zajišťovali bezpečnost, byli odvoláni k požáru. Při výjezdu z areálu se jim Kuba nějak přimotal do cesty, podle všeho spadl a auto ho přejelo zadními koly,“ popsal událost starosta obce Otto Kohout.

Zmatek a emoce, které situace přinesla, pak vedly k rozvoji nepříjemných spekulací. Nešlo však o velkou stříkačku, ale o dopravní auto, které jelo navíc pomalu a se spuštěnou výstražnou signalizací.

Ošetřovatelé, kteří byli na místě, zraněného hocha zafixovali. Bylo to preventivní opatření do příjezdu profesionálních záchranářů, protože nevěděli, jak rozsáhlá zranění mohl chlapec utrpět. Rozhodli proto, aby se s ním nehýbalo.

„Chlapce jsme letecky transportovali do fakultní nemocnice v Brně se středně těžkým poraněním,“ uvedla ředitelka vysočinské záchranky Vladislava Filová.

Že se nehodou zabývá policie, potvrdila i její mluvčí Monika Pátková. Jak ale zdůraznila, s ohledem na to, že v případu figuruje dítě, nepočítá se se zveřejňováním jakýchkoli podrobností.

Reklama

Výběr článků

Načítám