Hlavní obsah

Hasiči měli v Praze napilno, hořely byty a dílna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rušnou sobotu zažili pražští hasiči. Při třech požárech zachránili téměř 20 lidí, další desítky evakuovala policie nebo z budov odešli sami. během zásahů se jeden hasič zranil, uvedl Martin Kavka, mluvčí pražských hasičů.

Foto: HZS Praha

Hasiči likvidují požár v kuchyni bytu v Jeseniově ulici.

Článek

Pět lidí hasiči zachránili s pomocí vyváděcích masek v sobotu večer z domu v Jeseniově ulici v Praze 3. V jednom z bytů ve třetím patře hořelo vybavení kuchyně, hasiči požár lokalizovali za šest minut po svém příjezdu. Škoda je odhadnutá na 200 tisíc korun, proč začalo hořet, se zatím neví.

Foto: HZS Praha

Požár vypukl v kuchyni jednoho z bytů v Jeseniově ulici v Praze

Dalších 13 lidí a dva psy hasiči i s pomocí výškové techniky zachránili z domu v Branické ulici v Praze 4, kde dnes kolem 05:30 hořel odpad ve vnitrobloku domu. Oheň způsobil škodu 150 tisíc korun a také v tomto případě se příčina zjišťuje.

U požáru dílny v ulici Na Výtoni hasiči zasahovali několik minut po půlnoci, uvnitř hořel osobní automobil, dodávka a motocykl. Policisté před příjezdem hasičů z objektu u dílny evakuovali asi 20 lidí. „Rozsah škod i příčina požáru jsou předmětem dalšího šetření,“ uvedl Kavka.

Foto: HZS Praha

Požár bytu v pražských Řeporyjích

Ještě v sobotu večer hořelo vybavení bytu ve třetím patře obytného objektu v ulici K Třebonicům v pražských Řeporyjích. Evakuováno bylo 11 lidí. „Požár dostali hasiči pod kontrolu za několik minut, následně odvětrali prostor domu,“ popsal mluvčí. Také u tohoto požáru jeho příčina a způsobená škoda zatím nebyly stanoveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám