Hlavní obsah

Hasič tahal muže z plamenů, žár tomu ale bránil. Popáleného zachránil hadicí

Novinky, kub
Choceň

Požár chatky, ve které uvázl muž, likvidovali hasiči v Chocni na Ústeckoorlicku v Pardubickém kraji. Souhrou okolností byl na místě jako první dobrovolný hasič, který byl nedaleko bruslit. Muže se snažil vyprostit, ten byl ale sevřený ve dveřích, přičemž ho již zasáhly plameny. Do příjezdu dalších jednotek muže ochlazoval vodou ze zahradní hadice.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár chatky v Chocni.

Článek

Plameny pohltily chatku u koupaliště v neděli kolem 17. hodiny. „Uvnitř byl muž, kterého se snažil vyprostit dobrovolný hasič, který byl první na místě – šel si totiž zabruslit a nacházel se v samé blízkosti události. Přes obrovský žár se mu to ale nedařilo,“ sdělila v pondělí mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Při požáru chatky na Lounsku našli hasiči ohořelá těla ženy a dítěte

Krimi

Popálený muž byl zaklíněný mezi dveřmi chatky a hasič ho ochlazoval vodou ze zahradní hadice. Popáleného muže nakonec vyprostili hasiči, kteří poté dorazili na místo.

„Musel být resuscitován a následně transportován vrtulníkem do nemocnice,“ popsala zásah mluvčí s tím, že dobrovolný hasič rovněž utrpěl popáleniny a ošetřila ho záchranka.

Foto: HZS Pardubického kraje

Plameny chatku v Chocni zcela zničily.

Hasiči požár sice rychle zlikvidovali, plameny ale stavbu zcela zničily a propadla se střecha. „Hasiči vynesli propanbutanovou lahev z chatky a dohasili poslední ohniska. Požár byl zcela zlikvidován v 20:40 hodin,“ upřesnila Horáková.

Škoda je vyčíslena na 10 000 korun, příčinu požáru hasiči vyšetřují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám