Hlavní obsah

Hapka zatím může řídit, o řidičák však brzy přijde

Novinky, Pavel Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Populární hudebník Petr Hapka, který se svým vozem značky Nissan Patrol a s alkoholem v krvi hodinu po úterní půlnoci zcela zdemoloval semafor na křižovatce u Prašného mostu v Praze, může bez problémů sedat dál za volant. Policisté totiž nemají pravomoc odebrat řidičské průkazy provinilým řidičům. To může učinit až příslušný odbor magistrátu.

Foto: MP Karviná

Strážníci provedli kontrolu rodin v ubytovně Průkopník

Článek

"Bohužel, současný zákon nedovoluje policistům odebrat hned na místě takovému provinilci řidičský průkaz. Ten mu předběžně zadržíme my. Ovšem teprve poté, až dostaneme výsledky vyšetřování, které provádí oddělení dopravních nehod pražské policejní správy," řekl ve středu ředitel odboru dopravně správních agend Magistrátu hlavního města Prahy Josef Mihalík.

Osmapadesátiletý Hapka, který přiznal, že pil na nějaké oslavě, se ihned po zadržení podrobil dechové zkoušce na digitálním přístroji Drager."Pokud mu policisté naměřili 1,63 promile, každopádně mu řidičský průkaz na nějakou dobu odebereme - maximální dobou jsou dva roky," řekl Mihalík.

Škodu na poničeném semaforu odhadli odborníci firmy Eltodo asi na třicet tisíc korun. Deset tisíc stojí semafor, patnáct tisíc nosný sloup, na kterém je světelné zařízení umístěno - a ani práce není zadarmo. Škoda na terénním vozidle se podle odborníků z oddělení dopravních nehod pohybuje kolem padesáti tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám