Hlavní obsah

Gruzínec popálil a pobodal v Poličce krajana s družkou, soud mu potvrdil 15 let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za dvojnásobný pokus o vraždu si Gruzínec Rafail Zeinalov (57) odsedí patnáct let ve vězení. Poté bude z republiky vyhoštěn na neurčito. Vrchní soud v Praze Gruzínci, který kvůli údajnému erotickému videu polil na ubytovně v Poličce vařící vodou svého krajana a jeho přítelkyni a následně je pobodal, zamítl odvolání. Oba poškození přežili. Rozsudek je pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Rafail Zeinalov přichází k souduVideo: Novinky

 
Článek

Zeinalov, respektive jeho advokát, v odvolání namítal, že vina nebyla prokázána beze vší pochybnosti. Zeinalov prý neměl v žádném případě v úmyslu vraždit. Obhájce například argumentoval, že pokud by jeho klient chtěl skutečně vraždit, pak by bylo nelogické poškozené polévat horkou vodou.

Podle předsedy odvolacího soudu Martina Zelenky ale tyto námitky směřují proti hodnocení provedených důkazů, což odvolacímu soudu nepřísluší.

„Nalézací soud správně vycházel z prvních dvou výpovědí obžalovaného, v nichž se obžalovaný v podstatě ke svému jednání doznal, a kteréžto jeho výpovědi jsou v souladu i s dalšími provedenými důkazy,“ uvedl Zelenka. „Nikoliv ve výpovědi poškozeného, ale ve výpovědi obžalovaného existují zásadní rozdíly mezi výpovědí v přípravném řízení a u hlavního líčení,“ dodal soudce.

Dvojici v Poličce polil vroucí vodou a pobodal, tvrdí obžaloba. Hrozí mu výjimečný trest

Krimi

Zeinalov přijel do České republiky loni v únoru za prací s manželkou a synem na pozvání svého krajana. Ten tu žil pod falešnou identitou jako občan Bulharska. Zeinalova nalákal na možnost práce a výdělku. Práce se nicméně dočkal až po několika týdnech v poličském masokombinátu.

Zeinalovův krajan ho ale po několika dalších nedělích prý začal vydírat. Údajně prý má video, kde se oddává erotickým hrátkám se Zeinalovovou manželkou. Pokud by mu obžalovaný peníze nedal, video by prý zveřejnil.

Zeinalov na to v osudnou dubnovou noc zareagoval poněkud neadekvátně. Šel do kuchyňky ubytovny, kde dal vařit vodu ve varné konvici a vzal si nůž s devíticentimetrovou čepelí.

Pak šel do pokoje, kde oba poškození spali, a polil je vroucí vodou. Oba poškozené to přirozeně probudilo a Zeinalov na ně zaútočil nožem, oba bodl do hrudníku a jal se na ně útočit i dál, dokud ho nezastavil jeho syn s manželkou.

Poškozený utrpěl popáleniny na 15 procentech těla, řezné rány a jednu bodnou ránu do hrudníku. Zachránil ho jen urgentní zákrok lékařů. Žena byla zraněna méně, ale také se léčila s popáleninami a s ranami od nože.

Horkou vodou a nožem zaútočil na dvojici na ubytovně, dostal 15 let

Krimi

„Můj syn mi to pokazil. Syn mě pokousal, syn mi zabránil, abych ho umučil,“ uvedl na policii Zeinalov. „Syn mě nepochopil, on se slitoval nad Bohdanem. Zachránil Bohdana. To neměl dělat. Syn jednal nesprávně, šel proti mně. Kdyby mě od činu zdržoval někdo jiný, zranil bych ho, pobodal, zabil. Tím, že mě od činu zdržoval vlastní syn, nemohl jsem nic udělat,“ dodal.

To vše ale u hlavního líčení popřel, nic takového prý neřekl. Popřel i to, že prý chtěl poškozenému uříznout varlata, nos a uši, protože zabití je pro zločince nejlevnější řešení trestu.

Přiznal nicméně, že chtěl video získat. Proto chtěl svého krajana jen postrašit. „Sedl jsem si na gauč, vypil jsem čaj, kouřil a přemýšlel, že musím něco udělat. Vzít mu ten záznam,“ uvedl. Nůž si s sebou údajně nebral, zranění vznikla, když se přetahovali o nůž ležící v kuchyňském koutku. To mu ale soudy neuvěřily. Údajné video nicméně v telefonu napadeného nenašla ani policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám