Hlavní obsah

Gang podle celníků navrtal potrubí Čepra, škoda 200 milionů

Plzeň

Celní správa zadržela skupinu lidí, kteří podle ní odčerpávali pohonné hmoty z potrubí společnosti Čepro u Kralovic v okrese Plzeň-sever. Škoda je kolem 200 milionů korun. Informoval o tom v pátek server Ekonomický deník.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle něj na případ upozornili dva bývalí detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, které nechal náměstek Celní správy Robert Šlachta před zásahem odposlouchávat.

Podle webu na přípravu krádeže pohonných hmot na konci loňského roku upozornili generálního ředitele Čepra Jana Duspěvu bývalí detektivové Zdeněk Blahut a Luděk Žákovec. Poznatek Blahutovi předal jeho informátor.

Zdroj obeznámený s případem deníku sdělil, že na základě informací od bývalých policistů Čepro s celníky odhalilo v lokalitě Hadačka navrtaný produktovod. "Navrtávka byla vyvedena podzemním protlakem asi 200 metrů do budovy, kde se pohonné hmoty stáčely," uvedl zdroj a doplnil, že podezřelou skupinu tvořili Rusové, Litevci a Češi.

Vyjádření Duspěvy ani bezpečnostního ředitele Čepra Jiřího Nováka se nepodařilo deníku získat. Podle zakázky Čepra zveřejněné v květnu v registru smluv si ale firma objednala u společnosti Dekonta za milion korun bez DPH "odstranění navrtávky Kralovice".

Reklama

Výběr článků

Načítám