Hlavní obsah

Fanoušci West Hamu slavili v centru Prahy, střetli se s policií

• Aktualizováno

V souvislosti s finálovým zápasem Evropské konferenční ligy mezi anglickým West Hamem United a italskou Fiorentinou, který se hrál ve středu večer v Praze, policie zadržela 23 fanoušků. Tři z nich jsou stále v policejních celách, uvedla policie ve čtvrtek kolem poledne. Ostatní zadržení museli kvůli přestupku zaplatit pokutu a byli propuštěni.

Fanoušci na Staroměstském náměstíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„V průběhu opatření policisté omezili na osobní svobodě celkem 23 osob. Z toho jedna osoba je podezřelá ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a další dvě pro podezření z výtržnictví. Dalších devatenáct je podezřelých ze spáchání přestupku, konkrétně neuposlechnutí výzvy úřední osoby a poslední osoba nedovoleně použila pyrotechniku,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský, podle nějž policie zaznamenala pět případů použití pyrotechniky.

Policie monitorovala pohyb fanoušků a jejich chování v metropoli už několik dní před zápasem.

Ve středu odpoledne před začátkem utkání řešila incident v baru v Rytířské ulici v centru města, kdy příznivci Fiorentiny napadli několik anglických fanoušků. Kvůli tomuto konfliktu policie zadržela nakonec 17 lidí. Tohoto incidentu se také týkají zmiňovaná podezření na trestný čin.

Policie měla práci i po zápase. Po vítězství West Hamu 2:1 jeho fanoušci vyrazili na Staroměstské náměstí pořádně to oslavit. Dohlíželi na ně těžkooděnci se psy. Bránili jim například, aby se zdržovali u zdí historických budov. Došlo k několika střetům, protože fanoušci se pokoušeli odpálit světlice.

Fanoušků se podle policistů do Prahy sjelo na 35 tisíc. Někteří na zápas na stadionu ve Vršovicích, kde se finále hrálo, neměli lístek a sledovali ho ve fanzónách. West Ham ji měl na Letné, Fiorentina na holešovickém Výstavišti.

Fotbaloví hooligans se porvali v pražském baru. Policie je honila po ulici

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám