Hlavní obsah

Exploze domu v Jablunkově odhalila nelegální palírnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný výsledek má vyšetřování případu požáru rodinného domu v Jablunkově na Frýdecko-Místecku. K požáru došlo už během minulého týdne, policie ve středu oznámila, že příčinou je exploze nelegální palírny alkoholu. Navíc v domě bylo zajištěno větší množství rostlinné sušiny, zřejmě marihuany.

Foto: Policie ČR

Nelegální palírna v domě

Článek

Jak uvedla mluvčí policie Pavla Procházková, exploze výrobny alkoholu způsobila tlakovou vlnu a následné vyražení několika dveří a vysklení oken. „Majitel domu se policistům doznal. Uvedl, že zařízení na výrobu alkoholu je jeho a užíval jej nelegálně. Není si však dle jeho slov vědom toho, že by při tom něco zanedbal,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nelegální palírna v domě

Muž byl převezen do nemocnice, protože se nadýchal zplodin. Navíc byl opilý, byly mu zjištěno 2,5 promile alkoholu v dechu. „Posléze byl ve sklepě objeven ještě nelegální odběr vody, což policisté předají jako poznatek vodárenské společnosti, která se bude danou věcí dále zabývat,“ dodala Procházková.

Zařízení na výrobu alkoholu si převzali příslušníci Celní správy České republiky. Muž je důvodně podezřelý z přestupku na úseku požární ochrany a z přestupku týkajícího se nelegální výroby lihu, za což mu ve správním řízení hrozí uložení pokuty až do výše 10 milionů korun.

Na Českobudějovicku hořela skladovací hala, škoda za 25 milionů

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám